Nie bój się nabiału! Dlaczego i skąd się biorą niedobory wapnia?

Powszechnie wiadomo, że wapń ma wpływ na prawidłowy rozwój układu kostnego oraz zębów. Ale to nie jedyne zdrowotne właściwości tego składnika pokarmowego. Na co wpływa i skąd biorą się jego niedobry w diecie tak wielu z nas?

Czytaj

Produkty bio, czyli jakie? Które warto wybierać?

Eko, bio, organic, prosto od krowy, od szczęśliwych kur. Na każdym kroku jesteśmy zasypywani produktami, które są zdrowsze i pochodzą ze zrównoważonych hodowli. Konsumenci nareszcie zrozumieli, że jakość składników ma w dalszej perspektywie znaczący wpływ na ich zdrowie. Sprawdzamy, co warto wiedzieć, aby wybrać naprawdę wartościowy produkt

Czytaj

Dla zdrowia, formy i urody, czyli dlaczego warto jeść jogurty (w każdym wieku)

Lepsza odporność, łatwiejsza kontrola kilogramów, nerwy na wodzy, mniejsze ryzyko chorób krążenia... Jedz jogurty, będziesz zadowolony. Sprawdź, z czym je łączyć, żeby moc była z wami

Czytaj

Jedz dobre bakterie dla zdrowia

Jogurt, maślanka czy kefir to produkty, które kojarzymy z probiotykami. Słusznie, chociaż nie są ich jedynymi źródłami w pożywieniu. Znajdziesz je również na przykład w kiszonkach, ale jest pewien haczyk

Czytaj